Menu Sluiten

Albert Heijn is gestopt met IFTTT

IF Date >= “18 oktober 2019” THEN geen IFTTT meer voor Albert Heijn. Want Albert Heijn is gestopt met IFTTT.

Sinds twee weken geleden (vanaf 18 oktober 2019) zijn alle Albert Heijn-triggers van IFTTT (if this, then that) inactief. Dat valt te lezen op hun website.

Albert Heijn gestopt met IFTTT.

Navraag bij de klantenservice om de reden van dit besluit leverde geen informatie op:

“Ik heb wat rondgevraagd maar hier heb ik helaas geen antwoord voor je op. Ik zie dat de vraag sowieso ook al eerder is gesteld en nog uitstaat bij de IT afdeling. Helaas weet ik dit dus niet!”

Het wachten is op een goede API, zodat deze supermarkt (die overigens goed bezig is met het aanbieden van Appie op de Google Assistant) een alternatief heeft voor IFTTT.

1 Comment

 1. Jeroen Peters

  Die vraag was waarschijnlijk door mij gesteld. Ik heb dat bij de aankondiging direct ook gevraagd en ze hebben eigenlijk geen echt antwoord gegeven.
  Omdat ik het vooral heel handig vond om een boodschap snel toe te kunnen voegen zonder een gesprek met de Appie app te beginnen, heb ik heb zelf iets ontwikkeld. Je moet er wel wat technisch voor zijn en de beschikking hebben over hosting met php (het goedkoopste pakket van Yourhosting voldoet al).

  De instructies zijn hier te vinden: https://github.com/jeroenpeters1986/google-home-appie
  Vandaag heb ik nog een toevoeging gedaan zodat ook echt de nederlandse boodschappen op de lijst komen, al weet ik niet meer helemaal zeker of het inloggen tegenwoordig werkt (omdat ze Recaptcha nieuw hebben toegevoegd), maar daar kan ik ook instructies voor maken.

  Er zijn in ieder geval meer mensen die het heel jammer vinden dat ze er mee gestopt waren, dus dit was mijn ‘tegenactie’, misschien heb je er iets aan. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *