Menu Sluiten

Google Home

Google home miniSimpel gezegd is de Google Home een speaker die spraakopdrachten kan ontvangen en uitvoeren. Met de woorden ‘hey Google’ of ‘oké Google’ weet de slimme assistent dat je het tegen hem hebt. Vervolgens geef je de Google Home een commando. Dat kan variëren van het voorlezen van je agenda, het doorsturen van de route van je afspraak naar je telefoon tot het bedienen van de slimme apparatuur in je smart home.

Engelstalige Google Home

Mijn Google Home’s heb ik in het buitenland aangeschaft en gebruik ik nu ruim een half jaar. Toentertijd was de Google Home nog niet Nederlandstalig. Inmiddels ben ik er zo aan de Engelstalige bediening gewend, dat ik de instelling zo heb laten staan. Ik heb dus geen ervaring met de Nederlandstalige versie, maar in basis werkt dat hetzelfde.

Nu de slimme assistent ook in Nederland te koop is, krijgt het apparaat meer en meer bekendheid. De mogelijkheden van het apparaat komen pas goed tot hun recht in combinatie met slimme apparatuur.

In mijn situatie werkt de Google Home als volgt:

Mijn Philips Hue lampen kan ik met mijn stem bedienen. Weg met de knoppen aan de muur 🙂
Zodra er een voor mij bekend persoon aanbelt met de Nest deurbel, vertelt de slimme assistent wie er voor de deur staat. Doordat ik in verschillende ruimtes een slimme speaker heb staan, is de bel overal in huis hoorbaar en heb ik geen ‘gong’ meer nodig in de gang.
Mijn Nuki slot bedien ik met mijn stem.
 Met mijn Google Home voeg ik eenvoudig boodschappen toe aan de boodschappenlijst van Albert Heijn.

De apparaten die ik in de toekomst aanschaf, waaronder de Luxaflex Powerview, Nest Thermostaat, iRobot stofzuiger, enzovoort werken ook samen met de Google Home. Met de Google Home heb je – zoals het er nu naar uitziet – een toekomstbestendig apparaat in huis.

Niet alleen apparaten, maar ook diensten zijn eenvoudig te koppelen aan de Google Home. Spotify en Netflix worden standaard ondersteunt. Andere diensten kunnen in veel gevallen worden gekoppeld met IFTTT.

Ook als speaker is het apparaat een aanwinst. Dankzij de goede geluidskwaliteit kan ook de traditionele stereotoren snel de deur uit! Kopen kan onder anderen bij Bol.com.

Gerelateerde artikelen

Lees ook:
Appie en Google Home
Beveiligingsrisico Google Home, schakel UPnP uit