Menu Sluiten

Google Nest Mini 2e generatie

Google home miniSimpel gezegd is de Google Nest Mini een speaker die spraakopdrachten kan ontvangen en uitvoeren. Met de woorden ‘hey Google’ of ‘oké Google’ weet de slimme assistent dat je het tegen hem hebt. Vervolgens geef je de Google Home een commando. Dat kan variëren van het voorlezen van je agenda, het doorsturen van de route van je afspraak naar je telefoon tot het bedienen van de slimme apparatuur in je smart home.

Engelstalige Google Home

Mijn eerste Google Home’s heb ik in het buitenland aangeschaft en gebruik ik nu een aantal jaren. Toentertijd was de Google Home nog niet Nederlandstalig. Inmiddels is de slimme speaker ook in Nederland ingeburgerd en ben ik overgestapt op de Nederlandstalige bediening.

De mogelijkheden van het apparaat komen goed tot zijn recht in combinatie met slimme apparatuur.

In mijn situatie werkt de Google Home als volgt:

Mijn Philips Hue lampen kan ik met mijn stem bedienen. Weg met de knoppen aan de muur 🙂
Zodra er een voor mij bekend persoon aanbelt met de Nest deurbel, vertelt de slimme assistent wie er voor de deur staat. Doordat ik in verschillende ruimtes een slimme speaker heb staan, is de bel overal in huis hoorbaar en heb ik geen ‘gong’ meer nodig in de gang.
Mijn Nuki slot bedien ik met mijn stem.
Mijn overige slimme apparaten zoals de Google Nest Thermostaat, Midea Air Airco schakel ik in met de Google Nest Hub en Google Nest Mini.

De apparaten die ik in de toekomst aanschaf, waaronder de Luxaflex Powerview, en de robotstofzuiger, werken ook samen met de Google Home. Met de Google Home heb je – zoals het er nu naar uitziet – een toekomstbestendig apparaat in huis.

Niet alleen apparaten, maar ook diensten zijn eenvoudig te koppelen aan de Google Home. Spotify en Netflix worden standaard ondersteunt. Andere diensten kunnen in veel gevallen worden gekoppeld met IFTTT.

Ook als speaker is het apparaat een aanwinst. Vooral de 2e generatie van de Google Nest Mini heeft een goede geluidskwaliteit. De traditionele stereotoren is al lang de deur uit! De Google Nest Mini kopen kan onder anderen bij Bol.com.

Gerelateerde artikelen

Lees ook:
Appie en Google Home
Beveiligingsrisico Google Home, schakel UPnP uit