Menu Sluiten

Google Nest Protect V2

Hoe zinvol is een rookmelder als je niet thuis bent? Wie hoort hem en grijpt er in? Voor goede brand- en koolmonoxide detectie – die dus ook waarschuwt als je niet thuis bent – beveel ik de Nest Protect V2 aan.

Afbeelding van Nest Protect V2.

De Nest Protect V2 is een geavanceerd apparaat. Je betaalt er daarom ook iets meer voor. De rook- en koolmonoxidemelder stuurt een waarschuwing naar je mobiel en geeft een luid en duidelijk signaal. Op je mobiel zie je meteen welke melder afgaat, zodat je bijvoorbeeld de buren kunt waarschuwen. De thermostaat test zichzelf regelmatig en controleert automatisch of alles naar behoren werkt.

Het is aanbevolen om op elke verdieping op de gang of overloop één rookmelder te bevestigen. Advies daarbij is om meteen een rookmelder met een adapter aan te schaffen. Want tijdens je extra lange vakantie in het buitenland, zit je er niet op te wachten dat de batterijen van je rookmelder leeg zijn. 😊

De Nest Protect V2 kan meteen de thermostaat uit zetten, zodat er geen verspreiding van koolmonoxide meer plaatsvindt. Persoonlijk wacht ik nog op verdere uitbreiding van de integratiemogelijkheden, zodat meteen de buitendeuren worden ontgrendeld,  de rolgordijnen omhoog gaan en alle slimme apparaten worden uitgeschakeld zodra de melder af gaat.

Veel van deze integraties waren al mogelijk, maar zijn onbruikbaar geworden toen het ‘Works with Nest’-programma door Google werd gelanceerd.