Menu Sluiten

IFTTT

Bij het automatiseren van je smart home is IFTTT (if this, then that) een handig hulpmiddel. Een IFTTT-account kost ca. € 3,50 per maand. Met IFTTT laat je apps en apparaten met elkaar samenwerken via internet. Bijna alle populaire apps en slimme apparaten zijn te vinden op het platform en kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Aan de ene kant stel je een zogenaamde trigger (If this) in, aan de andere kant de actie (then that) die daarop moet volgen.

ifttt this

ifttt that

Voorbeelden van IFTTT Applets

Zodra je op kantoor arriveert, schakelt de beltoon van je privé mobiel uit. Met andere woorden: je beltoon wordt gedempt. Handig, want op die manier wordt je op je werk niet gestoord met privé-berichten en belletjes!

Als de zon fel schijnt en de UV-index is hoger dan 6, dan ontvang ik via Telegram een melding met daarin het advies mijzelf in te smeren met anti-zonnebrandcrème als ik naar buiten ga.

En als laatste voorbeeld:
Wanneer ik mijn Google Home de spraakopdracht: “vergrendel de buitendeur” geef, dan draait de Nuki Smart Lock de deur op slot.

Het maken van een IFTTT Applet is zo eenvoudig dat er geen technische (programmeer) kennis voor nodig is. Het aanbod op het platform is zo groot, dat er voor iedereen wel iets te bedenken valt om het leven te vergemakkelijken.

Maak je geen gebruik van IFTTT? Wacht er niet langer mee en maak snel een account aan!

IFTTT Account aanmaken

Klik hier om een IFTTT-account aan te maken.
Nadat het IFTTT-account is aangemaakt, wordt er gevraagd 3 diensten te selecteren waarvan je regelmatig gebruik maakt. Als je die er niet tussen ziet staan, kan je deze stap rechtsboven sluiten door op het kruisje te klikken.

Je account is aangemaakt en klaar voor gebruik!

Veelgestelde vragen over IFTTT

Wat betekent de afkorting IFTTT?

IFTTT staat voor If This Then That.

Wat kan je met IFTTT

Met behulp van IFTTT is het mogelijk om apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Er is geen programmeerkennis voor nodig.

Wat kost IFTTT

Een IFTTT-account kost ca. € 3,50. Daarmee kan je een onbeperkt aantal Applets maken. Tot september 2020 was deze dienst gratis voor de gebruiker.