Menu Sluiten

Kerkdiensten beluisteren met Google Home

Beluister kerkdiensten in Nederland met Google Home! Zeg: “Hey Google, praat met Kerkdienst beluisteren”. De slimme Google Assistent vraagt naar de naam en de plaatsnaam van de kerk. Als er op dat moment een dienst is, kan je die rechtstreeks beluisteren met je slimme speaker.

Op dit moment zijn zoveel mogelijk kerkdiensten van kerkdienstgemist.nl en kerkomroep.nl toegevoegd. Daarnaast zijn een aantal kerken te beluisteren die op andere platformen uitzenden. Sommige kerken hebben ervoor gekozen om hun diensten niet open te stellen voor publiek. Uiteraard zijn die kerkdiensten ook niet beschikbaar op de Google Home.

Bekijk hier het register met plaatsnamen en kerken waarvan je de kerkdiensten nu al met de Google Home kan beluisteren.

Hoe kan je kerkdiensten beluisteren met Google Home?

Zeg: “Hey Google, praat met Kerkdienst beluisteren.” of “Oke Google, praat met Kerkdienst beluisteren”.

Vervolgens vraagt Google Home naar de naam en plaatsnaam van de kerk. Dat klinkt ongeveer zo: “Noem alsjeblieft de naam en de plaatsnaam van de kerk die je wilt beluisteren”.

Reageer bijvoorbeeld met: “De Cunerakerk in Rhenen”, “PKN De Wijnstok te Dordrecht” of “De Christelijk Gereformeerde Kerk van Rijnsburg”.

Als je wilt weten welke kerken er beschikbaar zijn in een bepaalde plaats, vraag dan: “Toon mij alle kerken in Amersfoort”.

Nadat je de naam én plaatsnaam van de kerk in Nederland hebt genoemd, zoekt de Google Assistent de kerk voor je op en maakt een verbinding. Vervolgens kan je de dienst beluisteren.

Beëindig de uitzending met het commando: “Hey Google, verlaat uitzending”. Als de kerkdienst is afgelopen, wordt ‘Kerkdienst beluisteren’ automatisch afgesloten.

Wanneer werkt het niet?

De service is beschikbaar op Smartphones, Speaker (e.g. Google Home), Smart displays (e.g. Google Nest Hub) en Chromebooks.

De service is alleen in Nederland beschikbaar. Als je Google Home op een niet-Nederlands adres is geregistreerd, dan zal de functie niet werken.

De techniek van Google Assistant ondersteunt op dit moment beperkt beelduitzendingen. Alleen kerken die hun kerkdiensten op Youtube uitzenden kunnen met Google Assistant op de mobiele telefoon worden bekeken. Een voorbeeld daarvan is ‘Stadskerk De Verbinding‘ in Enschede.

Alleen live-uitzendingen zijn te volgen. Audio-opnames van kerkdiensten zijn in de huidige versie niet beschikbaar.

Als Google Home de kerkdienst waarnaar je zoekt niet kan vinden, dient de app automatisch een verzoek in bij de beheerder. Enkele uren daarna zijn de live-uitzendingen van de betreffende kerk beschikbaar. In het register van kerken en plaatsnamen kan je zien welke kerkdiensten momenteel beschikbaar zijn en welke aanvragen er zijn ingediend.

Sommige namen van kerken zijn nog moeilijk te begrijpen voor de Google Assistent. Mocht het opzoeken van een kerk minder goed gaan, probeer het dan na een tijdje nog een keer. Google Assistent leert continue bij. Wellicht lukt het later wel.

Staat jouw kerk niet op de lijst, maar zijn de kerkdiensten wel op Internet te beluisteren? Of wil je een wijziging doorgeven? Vul dan dit aanvraag- en wijzigingsformulier in. Binnenkort zijn dan ook de kerkdiensten van jouw kerk te beluisteren met de slimme speaker.

Kerkdiensten beluisteren op Google Home (mini)

Kerktijden

Bij een aantal veelbeluisterde kerken geeft Google Home informatie over de voorganger en de kerktijden van de gekozen kerk. Deze informatie is afkomstig van Kerktijden.nl.


Vragen over Kerkdienst beluisteren?

Heb je vragen of tips? Je kunt die per e-mail sturen naar info@smartandsmile.nl. Je ontvangt altijd dezelfde dag nog een reactie.

Gerelateerde artikelen

Lees ook:
Overzicht van kerkdiensten, beschikbaar op Google Home