Menu Sluiten

Nest camera? Stel verificatie in twee stappen in!

Optimaal genieten van je smart home kan alleen als je de beveiliging van je slimme apparaten goed op orde hebt. Ook bij de slimme camera’s, deurbellen en thermostaten van Nest is dat een aandachtspunt. Stel daarom verificatie in twee stappen in!

Slimme apparaten van Nest zijn gekoppeld aan een online portal. Als je niks doet is dat portal beveiligd met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Door een lijst met gehackte gebruikersnamen en wachtwoorden naar het inlogscherm te sturen, kunnen hackers toegang krijgen tot je slimme Nest-apparatuur. Voorkom deze hack-pogingen door verificatie in twee stappen in te stellen.

Wat is verificatie in twee stappen?

Bij verificatie in twee stappen heb je naast een gebruikersnaam en wachtwoord nog een derde gegeven nodig om in te loggen. Die derde code (meestal een combinatie van zes cijfers) ontvang jij – als eigenaar van het apparaat – op je mobiel zodra je probeert in te loggen. Die code moet vervolgens ingevoerd worden in het portal. Zonder die derde code krijg je geen toegang tot het portal.

Als je verificatie in twee stappen hebt ingesteld, is het voor een hacker een stuk lastiger om toegang te krijgen tot je account. Om in te loggen heeft hij/zij namelijk altijd de extra verificatiecode nodig die naar jouw telefoon is gestuurd. De kans dat de hacker naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook de derde code kan uitlezen is nihil.

Hoe stel je verificatie in twee stappen in?

Ga naar de website van Nest en log in.

Klik vervolgens rechts-bovenaan op je account

Selecteer ‘Instellingen’

Scroll iets naar beneden en zet het schuifje ‘verificatie in twee stappen’ aan.

Nest - Verificatie in twee stappen

Volg de instructies vanaf het scherm en sla de instellingen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *