Menu Sluiten

Google Nest Cam

Nest cameraDe Google Nest Cam is op dit moment één van de betere slimme camera’s. Ze leveren haarscherpe beelden, zowel overdag als ‘s nachts. Indien gewenst nemen de camera’s geluid op en kan je door middel van de ingebouwde speaker terugpraten! Dit product past goed bij een smart home.

Gewone versie van de Nest Camera of de IQ?

Nest Camera’s zijn in twee varianten verkrijgbaar. De ‘gewone’ versie en de ‘IQ’ versie.

De IQ versie heeft iets meer mogelijkheden, waaronder het volgen van personen en een nog iets scherper beeld. Verder ondersteunt de IQ versie gezichtsherkenning. Uiteraard betaal je er iets meer voor dan voor de gewone Nest Camera.

Een opvallend verschil tussen de twee versies van de buitencamera is de bevestiging. De gewone versie monteer je op een magneetplaatje en vereist een grote kabeldoorvoer. Twee eigenschappen die niet echt logisch zijn voor een buitencamera. De IQ daarentegen kan stevig aan de muur worden bevestigd en heeft een kleiner stekkertje, waardoor het gat door de muur beduidend kleiner is.

Mijn advies is om altijd voor de IQ-versie te kiezen.

De Nest-App

In de app (beschikbaar voor iOS en Android) zijn in een eenvoudige weergave de beelden van meerdere camera’s en zelfs van meerdere locaties (huizen, maximaal 3) te bekijken. Door middel van een eenvoudige tijdlijn kan je de gebeurtenissen snel terugvinden en bekijken. De app bevat zelfs een functie om clips te maken en die te downloaden.

De live-beelden van de camera’s worden gestreamd via internet en online opgeslagen. De beelden zijn zonder abonnement gedurende 3 uur terug te kijken. Met een aanvullend abonnement kunnen de beelden tot 31 dagen worden bewaard. In de meeste gevallen zal een abonnement van 3 tot 5 dagen volstaan.

In de app kan worden aangegeven of de beelden continu opgenomen moeten worden of via een bepaald schema. Voor elke dag van de week kan je een schema maken. Je kan er ook voor kiezen om alleen beelden te laten opnemen als er niemand aanwezig is.

De meeste functies van de app zijn ook beschikbaar via de browser van de computer.

De Nest Camera kan je hier kopen.

Camera in Beeld

In Nederland is het mogelijk om je camera te laten registeren bij de Politie: Camera in Beeld. Door je camera te registreren bij Camera in Beeld, kan de politie in kaart brengen waar er camera’s hangen. Als er bijvoorbeeld in jouw wijk een inbraak is gepleegd, kan de politie de beelden van jouw camera opvragen. De beelden van Nest Camera’s zijn veel beter dan die van de gemiddelde beveiligingscamera. Door de beelden beschikbaar te stellen, draag je met je slimme camera bij aan een veiligheid in de buurt!