Menu Sluiten

Google Nest Hello

Nest deurbelZien wie er aanbelt, zonder dat je thuis bent. En dat niet alleen, met de Google Nest Hello-deurbel kan je direct communiceren met degene die voor je deur staat. Dat past bij een smart home!

De slimme deurbel van Nest bevat alle functionaliteiten van de Nest Camera. Zo neemt de deurbel ook beelden op, en is het dus tegelijkertijd een beveiligingscamera. Hoe lang de beelden beschikbaar zijn, hangt af van het type abonnement dat je hebt afgesloten.

De Nest Hello-deurbel is fraai vormgegeven. Evenals andere Nest-producten, bevat ook deze deurbel een extraatje die het geheel afmaakt. Het lampje rondom de drukknop licht bijvoorbeeld op als de deurbel een persoon detecteert. Handig!

Werking

Zodra iemand aanbelt, ontvang je een notificatie op je mobiel. Wanneer je erop klikt zie je live beeld van de persoon die voor de deur staat, inclusief drie opties: Negeren, Praten of het versturen van een standaard melding. De standaard melding heeft op dit moment 4 opties.

Databundel

Een aandachtspunt is dat wanneer je geen databundel op je mobiel hebt, je in feite niets hebt aan de slimme deurbel. Zonder internet buitenshuis ben je namelijk niet in staat om een notificatie te ontvangen.

Abonnement

Het is aanbevolen om bij je deurbel een abonnement af te sluiten. Afhankelijk van het type kunnen gebeurtenissen tot 60 dagen worden bewaard en maximaal 10 dagen videogeschiedenis worden teruggekeken.

Het bijkomend voordeel van een abonnement is de gezichtsherkenning. In combinatie met een slim slot, kan bijvoorbeeld de gezichtsherkenning van de deurbel het slimme deurslot opdracht geven om bij de detectie van een bekend gezicht de deur te ontgrendelen.

Installatie Nest deurbel

Bij de installatie moet je er rekening mee houden dat je een afwijkende voedingsadapter nodig hebt. Deze adapter bijvoorbeeld. Ik heb ervoor gekozen om geen traditionele ‘gong’ meer op te hangen. De Nest Deurbel meldt via de Google Home wie er voor de deur staat. Wil je de traditionele ‘gong’ in de gang wel behouden, dan is de installatie een stukje ingewikkelder. De Nest App begeleidt je bij die installatie.

De Nest Deurbel is hier te koop.

Gerelateerde artikelen

Lees ook:
Slimme deurbel weert inbrekers