Menu Sluiten

Nuki Deurslot

Nuki deurslotEen slim slot. Met de Nuki (verbastering van New Key) maak je niet zozeer het slot slim, maar wel de bediening. En die bediening is dusdanig slim, dat jij en je eventuele huisgenoten nooit meer een sleutel nodig hebben in jullie smart home!

Wat is een Nuki?

De Smart Lock van Nuki is een behuizing die je over de sleutel in het slot plaatst. De Smart Lock ver- of ontgrendelt de deur door de sleutel om te draaien. Hoe en wanneer het slot moet reageren, kan je zelf instellen. Het slot kan bijvoorbeeld aan de hand van je locatie worden geactiveerd, met de Google Home, via de Nuki-App, volgens een bepaald tijdschema, zelfs met een kleine bluetooth sleutelhanger (een zogenaamde Fob) of met een drukknop op de behuizing van het slot.

Het mooie van Nuki is dat je het bestaande deurslot gewoon kan behouden. Dat geldt overigens niet als je een meerpuntssluiting hebt die krukbediend is in plaats van cilinderbediend. In dat geval werkt de Nuki niet. Zorg er dus voor dat je slot cilinderbediend is.

Werking

Om een gebruiker de controle te geven over de bediening van je slot, verstuur je met de app een uitnodiging. In die uitnodiging stel je eventueel de datums en tijden in waarin de gebruiker het slot mag bedienen. Degene die wordt uitgenodigd, installeert de Nuki-App en heeft in combinatie met de code controle over de bediening van het slot.

In de app kan de gebruiker instellen dat de deur zich automatisch ver- en ontgrendeld aan de hand van de locatie. Zodra je arriveert, draait het slot open, verlaat je het gebouw, dan wordt de deur op slot gedraaid.

Vanzelfsprekend kan het slot ook ‘handmatig’ in de app worden bediend.

Kinderen of ouderen die geen mobiel hebben, kunnen het slot bedienen met een Fob:

Nuki Fob

Van binnenuit kan het slot altijd bediend worden met de drukknop aan de voorkant van de Nuki.

In een logboek wordt bijgehouden wie er wanneer het slot heeft bediend.

Veiligheid

Het gebruiksgemak van een slim slot is onbetwist: nooit meer een sleutelbos op zak, je kan personen eenvoudig (tijdelijke) toegang geven of ontnemen tot je huis, enzovoort. Toch bevat de Nuki Smart Lock mijn inziens wel een tweetal beveiligingsrisico’s.

De behuizing is over de sleutel bevestigd. De sleutel steekt dus altijd in het slot. Als een inbreker een raampje in slaat en op de drukknop van de Nuki drukt, wordt de deur ontgrendeld.
De Nuki kan eenvoudig worden bediend met de Google Home. Mijn ervaring is dat de stemherkenning van de Google Home nog niet optimaal werkt. Als je door de brievenbus roept: ‘Oke Google, talk to Nuki’ en vervolgens ‘Unlock the door’, wordt de deur ontgrendeld.

Nuki en IFTTT

De Smart Lock van Nuki is eenvoudig te koppelen aan IFTTT. In mijn geval heb ik ingesteld dat de deur op werkdagen automatisch ‘s ochtends ontgrendeld en dat de deur op alle dagen van de week automatisch aan het einde van de dag vergrendeld.

De Nuki Smart Lock is hier te koop. Het product heeft een levertijd van ca. 2 weken.

Gerelateerde artikelen

Lees ook:
Slimme deursloten, wat zijn de voordelen?