Menu Sluiten

Philips Hue – Gedrag bij inschakelen

Een eigenaardigheidje van de Philips Hue bij het inschakelen: zodra een slimme lamp met een schakelaar (of bij stroomuitval) is uitgeschakeld, dan brandt de lamp voluit nadat je die weer inschakelt. Dat kan nu worden voorkomen. Philips heeft recent een update uitgebracht die dit probleem verhelpt. De nieuwe functie heet: Gedrag bij inschakelen. Je moet het alleen nog even zelf activeren.

Hoe stel je Gedrag bij inschakelen in?

 

✓ Open de Hue-app op je telefoon
✓ Ga naar ‘Instellingen’
✓ Kies ‘Gedrag bij inschakelen’
✓ Open elke lamp afzonderlijk en selecteer ‘Herstel na stroomuitval’
✓ Met het pijltje naar links (linksboven) sla je de keuze op.

Philips Hue - Gedrag bij inschakelen 2 - philips hue inschakelen
Philips Hue - Gedrag bij inschakelen 1 - philips hue inschakelen

Philips Hue inschakelen

Een groot verschil tussen traditionele verlichting en slimme verlichting is de wijze van inschakelen. Bij traditionele verlichting werkt dat met een schakelaar of een dimmer. Je bedient de schakelaar en de lamp gaat aan. De slimme verlichting van de Philips Hue bedien je niet met een fysieke schakelaar, maar met een signaaltje. Dat signaal wordt gegeven door de Philips Hue Bridge. Dat betekent dat de lamp zelf altijd onder stroom moet staan om – in het geval van het signaal – te kunnen branden.

Wanneer je de verlichting in je huis aanpakt, kan je daarom het beste naar elk lichtpunt een fase-, nul- en aardedraad trekken. De lamp staat dan altijd onder spanning en je voorkomt onnodige schakeldraden in je smart home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *