Menu Sluiten

Slimme deurbel weert inbrekers

De slimme deurbel is in opkomst. Steeds meer mensen vervangen de traditionele deurbel voor een bel met een camera. En dat is geen goed nieuws voor inbrekers. Daardoor wordt het steeds lastiger om ongezien in de buurt van een plek te komen waar je in feite niets te zoeken hebt. 🙂 Een slimme deurbel weert inbrekers!

Wat is een slimme deurbel?

Het verschil tussen een traditionele deurbel en een slimme deurbel is dat een slimme deurbel een bericht verzendt naar je mobiel zodra er iemand aanbelt. Bij de meeste slimme deurbellen kan je in dat geval ook praten met degene die voor je deur staat.

Veelal hebben slimme deurbellen een camera. Ik heb goede ervaringen met de Nest Hello. Het slimme 160° oog van de camera houdt de voorkant van het huis goed in de gaten. Zowel overdag als ‘s nachts. Ik ga er vanuit dat de snelle ontwikkelingen van een smart home ook inbrekers niet ontgaat. Zij weten dan wellicht ook wat een slimme deurbel is en dat de kans groot is dat zij op beeld worden vastgelegd.

In de Nest-App kijk je eenvoudig alle beelden terug. Als je de camerabeelden van je Nest deurbel langer dan 3 uur wilt opslaan, heb je wel een aanvullend abonnement nodig.

Nest deurbel_FBSlimme deurbel weert inbrekers

Beelden van een verdachte situatie kan je eenvoudig opslaan en downloaden.

Registreer je slimme deurbel en help mee in de strijd tegen inbrekers

Als je bij de politie aangifte doet van een inbraak, dan vragen zij om bewijs. Zonder camerabeelden is het lastig om dat bewijs te leveren. In dat geval kan de politie vaak weinig voor je doen. Zij verwijzen je hooguit door naar je verzekeringsmaatschappij.

Naast alle voordelen van de slimme deurbel zorgt de camera dus ook nog voor extra veiligheid.

Heb je al een slimme deurbel en sla je de beelden op? Registreer dan je slimme deurbel ook bij Camera in beeld. Op de website van Camera in beeld kan je het aanmeldformulier invullen. De politie weet dan dat je een camera hebt en kan je benaderen om de beelden op de vragen. Daarmee maak je niet alleen je huis, maar ook de buurt een stukje veiliger! Want, een slimme deurbel weert inbrekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *