Menu Sluiten

Slimme deursloten, wat zijn de voordelen?

Je hoort steeds vaker over slimme deursloten. Zeker in een smart home mag een slim deurslot niet ontbreken! Maar wat is een slim slot en wat is het voordeel ten opzichte van een traditioneel slot?

Wat is een slim slot?

Voor alle slimme sloten geldt dat je nooit meer een sleutel nodig hebt. Veel slimme deursloten werken op basis van de locatie van je telefoon. Kom je in de buurt van je huis, dan ontgrendelt het slot automatisch. Verlaat je de woning, dan vergrendelt de deur.

De betere slimme deursloten hebben een integratie met IFTTT. Daardoor kan je onder andere instellen dat de deur zich elke avond op een vast tijdstip automatisch vergrendelt of het slot bedienen met de Google Home bedienen met je stem!

Wat is het voordeel van slimme deursloten?

Het grote voordeel van een slimme sloten is dat je niet afhankelijk bent van (het aantal) sleutels. Personen die je toegang wilt geven tot je woning, krijgen geen sleutel maar simpelweg een (tijdelijke) code. Daarvan kan je er zoveel uitdelen als je wilt. Met een mobiel in combinatie met toegangscode, bedienen zij het deurslot. Doordat die tijdelijke code is gekoppeld aan een persoon, houden de meeste slimme deursloten in een ‘vergrendelingslog’ ook keurig bij wie er op welk tijdstip het deurslot heeft bediend.

En mocht je iemand binnen willen laten terwijl je er zelf niet bent, dan kan je – met je mobiel – op afstand de deur van het slot draaien. Omdat je altijd de controle over je slimme deurslot hebt, geeft dat een gevoel van veiligheid. Ben je onderweg en vergeten de deur op slot te doen? Herstel het eenvoudig op afstand!

Slimme deursloten

De meeste slimme sloten kunnen op een bestaand deurslot worden gemonteerd. Als je een meerpuntssluiting hebt, dan werkt het alleen als die cilinderbediend is. Krukbediende meerpuntssluitingen werken niet in combinatie met een slim slot.

Nuki Smart Lock

Zelf hebben wij goede ervaringen met de Nuki Smart Lock.  Dit slimme slot is eenvoudig te installeren en binnen 3 minuten klaar voor gebruik. En dat zonder schroeven of boren. Je plakt de behuizing Nuki Smart Lock over de sleutel die in de deur steekt. De behuizing draait het slot, met de sleutel binnenin, open of dicht.

Het Nuki deurslot is hier te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *